Geplaatst op: zondag, 07 april 2019
LOCATIE Roosendaal

Zie- en Doe dag zaterdag 6 April 2024

Kinderopvang Zilverlinde

ISTIA Roosendaal

WELKOM!

 

Peutergroep Zilverlinde
Om stevig op aarde rond te stappen, om een evenwichtig mens te zijn, heeft een kind een basis van vertrouwen nodig: vertrouwen in zichzelf en in de wereld. Dat krijgt het in een veilige omgeving, een omgeving waar het kind mag zijn.
Door een kind de kans te geven werkelijk kind te zijn, ontwikkelt het zich tot een volwassene die werkelijk een volwassene is. Het is als met een plant: die draagt pas vrucht als hij eerst zaadje, dan stengel, dan blad en dan bloem heeft mogen zijn.
De peuters kunnen op een, twee of meerdere ochtenden  komen spelen in een gezellig ingerichte ruimte in de school. Vanaf twee jaar is uw peuter welkom. Inschrijven kan al eerder natuurlijk. Uitbreiding naar dagopvang tot 14.45 u of tot 18.00 u behoort tot de mogelijkheden.

BSO Zilverlinde
De buitenschoolse opvang Zilverlinde biedt kinderen een plek waar ze zich op hun gemak voelen en waar ze na schooltijd rust en ontspanning vinden om bij te komen van de schooldag.
De kinderen worden na schooltijd opgevangen met thee en een versnapering.  Er is een luisterend oor voor alle belevenissen van de dag. Daarna is er ruimte voor vrij spel. Er is een middagprogramma waarbij we zoveel mogelijk buiten activiteiten worden ondernomen zoals; spelen op het plein, in de tuin of  struinen in de natuur, hutten bouwen, klimmen etc. Graag uw kind(eren) warme, reserve kleding mee geven en laarzen.
Bij het begeleiden van de kinderen zoeken de leidsters voortdurend een evenwicht tussen het groepsgebeuren en de individuele behoeften van het kind en schatten zij steeds in waar een kind stimulans of sturing nodig heeft of juist niet. Vanuit onze pedagogische visie is er geen computer, noch muziekinstallatie of televisie op de groep aanwezig.

 

Terug naar de hoofdpagina van ISTIA Roosendaal 

AANBOD & TARIEVEN

 

Kinderopvang Zilverlinde
In Kinderopvang Zilverlinde is de antroposofie leidraad in het omgaan en werken met kinderen. De Zilverlinde heeft als doel de kinderen te laten worden wie ze zijn. Daarbij is het steeds terugkerende ritme van de dag de seizoenen en de jaarfeesten een belangrijk element. Dit geeft het kind herkenning en vertrouwen. Door de dag heen is er een vast ritme van zingen, spelen, eten en rusten. Elk seizoen heeft zijn eigen liedjes, spelletjes, jaarfeest en activiteiten. Binnen het ritme van de dag zoekt de groepsleiding een evenwicht tussen groepsactiviteiten en individuele behoeften van het kind.

Peutergroep Zilverlinde
Op ochtenden van 08.00 tot 13.00 uur geopend. Voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Uitbreiding naar dagopvang tot 14.45 of 18.00 u is mogelijk.

BSO Zilverlinde
De opvangmogelijkheden zijn als volgt:
Korte middagopvang: 13.00 – 14.45 uur
Late middagopvang: 14.45 – 18.00 uur
Lange middagopvang: 13.00 -18.00 uur
Voorschoolse opvang: 8.00-8.30 uur mogelijk in overleg

Uurtarieven 2022
De kinderopvangprijs wordt berekend over 40 weken en verspreid over 12 maanden. Dat wil zeggen dat maandelijks (dus óók in de zomervakantie) doorbetaald wordt. Na plaatsing betaalt u via automatische incasso. Het bedrag wordt aan het einde (rond de 26e) van de opvangmaand geïncasseerd. Bij niet automatische incasso worden maandelijks €5,- extra administratiekosten in rekening gebracht.

Download hier de tarievenlijst van KDV Zilverlinde
Download hier de tarievenlijst voor BSO Zilverlinde 

Incidentele opvang en/of vakantie opvang
In de schoolvakantie’s gaan wij open bij voldoende vraag naar opvang. Tijdens studiedagen van de school zijn we gewoon geopend. Er is één keer per jaar een Istia studiedag waarop de peutergroep en de BSO gesloten zijn. U krijgt hier tijdig bericht van. De kosten voor flexibele opvang en/of vakantie opvang worden eenmalig automatisch geïncasseerd aan het einde van de maand. (Let op: dit vakantiebedrag komt EXTRA bij het normale maandbedrag.)

Kom kijken op onze kinderopvang
Hoe ziet de locatie eruit? Is er een tuin met een zandbak? Kan ik kennismaken met de juffie’s /pedagogische medewerkers? Kom gerust een keertje kijken. Je kunt een contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen met locatieleiding Kinderopvang Zilverlinde. Hier een link naar het contactformulier.

Terug naar de hoofdpagina van ISTIA Roosendaal